Airco, Arbo en Ventileren

Airco, Arbo en Ventileren

De ARBO stelt eisen rond luchtverversing, klimaat- en geluidsbeheersing. Om definitief af te rekenen met een ongezond werkklimaat zijn er meer maatregelen nodig. Het inbrengen van gefilterde verse lucht en het controleren van het CO2-gehalte zijn nodig om vermoeidheidsverschijnselen tegen te gaan. Een gezond werkklimaat verhoogt de productiviteit.

Ventileren is geen luxe maar noodzaak, zowel op kantoor als thuisRegelbare ventilatiesystemen

Het monobloksysteem van Pro-Air Ede B.V. garandeert in elk seizoen een optimale luchtbehandeling en klimaatbeheersing en kan worden uitgerust met een koel- en een verwarmingssectie. Ook is het systeem voorzien van een regelbare kleppensectie. Zowel in nieuwbouw als bestaande bouw laat het systeem zich uitstekend installeren. Uitblaasroosters en –plenums, die haast onzichtbaar in te passen zijn in het plafond, zorgen voor gelijkmatige verdeling van verse gefilterde lucht, zonder dat er een onaangename trek ontstaat.

Met de juiste luchtbehandeling worden de energiekosten aanmerkelijk gereduceerd en tegelijkertijd is een goed werkklimaat gegarandeerd. Het plaatsen van meerdere monobloksystemen wordt geadviseerd voor grotere kantoorpanden. Daarmee is steeds een systeemcapaciteit op maat beschikbaar en kunnen zones onafhankelijk van elkaar worden geklimatiseerd.

Luchtbehandeling en klimaatbeheersing in kantoorpanden luisteren nauw. Goed advies, kennis van zaken en deskundige montage zijn noodzakelijk om optimaal profijt te hebben van het systeem.

Ventileren houdt de lucht gezond!

Een concentratie van 1.000 ppm kan al tot een teruglopend welbevinden leiden. Van een meetgroep die hieraan werd blootgesteld, was 20% ontevreden over de luchtkwaliteit. Naast geurhinder zijn vooral oogiritaties, hoofdpijn en een meer dan normale vermoeidheid snel optredende klachten. Als de ventilatie aan de hand van gemeten luchtkwaliteit volautomatisch wordt gecontroleerd, kunnen de energiekosten tot 50% lager uitvallen. Naar behoefte gestuurde ventilatie vermindert de schadelijke gevolgen van giftige dampen, organische deeltjes in de lucht en de verspreiding van virussen en bacteriën die vaak de bron van uiteenlopende seizoenziektes zijn.

Ook voor rookafzuiging moet u bij Pro-Air Ede zijn, lees snel verder op de pagina Rookafzuiging