Horeca

Airconditioning en klimaatbeheersing HorecaRestaurant-bezoekers willen genieten van een smakelijke maaltijd in een prettige ambiance. Niet-rokers willen geen last hebben van rokers. Een te warme omgeving is hinderlijk. Tocht eveneens. Gastvrijheid is de basis van het succes van elke horecagelegenheid. Of dit nu een restaurant, café, bar, discotheek, dancing of partycentrum is. Bij een aanzienlijk bezoekersaantal kan er na verloop van tijd een onaangename, benauwde en bedompte atmosfeer ontstaan. De Horecawet schrijft voor dat de lucht zes maal per uur moet worden ververst. Dat is echter wel het absolute minimum. Er ontstaat pas een echt prettige atmosfeer, als de lucht veel vaker wordt ververst. Als bezoekers zich prettig voelen, zullen zij graag terugkomen. Topdrukte en warmtebronnen zorgen, vooral ‘s zomers, ook in de keuken voor tropische temperaturen. Als de deur dan openstaat, wordt ongedierte aangetrokken. Daarmee komt de hygiëne in het geding. Gelet op dit alles is juist in de horeca een adequaat klimaatsysteem van levensbelang. Zie ook AIRCO EN ARBO
Voor een effectieve luchtbehandeling en klimaatbeheersing binnen de horeca adviseert pro-air de volgende systemen: