Split units

Split units zijn voordelig, compact, krachtig en te installeren. Bij deze systemen kan de compressorunit buiten geplaatst worden (in de tuin, op het dak, op het terras/balkon of aan de buitenmuur). Het geluid van de compressor blijft dus ook buiten. Naast de single units zijn er ook multi units waarop twee of zelfs drie binnenunits aangesloten kunnen worden. Voor grotere werkplekken, winkels e.d. kan men meerdere duo split units overwegen. Al onze split units kunnen koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Daardoor zijn ze 365 dagen per jaar functioneel. U hebt er dus het hele jaar door plezier van . De verwarmingsfunctie geeft vooral in het voor- en najaar, als de CV nog niet is ingeschakeld, veel extra wooncomfort. De CV kan daardoor langer uit blijven wat energiebesparing oplevert. De ventilatiefunctie voorkomt dat het binnenklimaat bedompt wordt. En de ontvochtigingsfunctie is het hele jaar door zeer nuttig. Ramen blijven daardoor condensvrij en de luchtvochtigheid blijft zodanig dat het risico van schimmels e.d. doorgaans geheel verdwijnt. Schimmels door een te hoge luchtvochtigheid in combinatie met slechte ventilatie, zijn vaak het eerste zichtbaar op kozijnen en in het bijzonder op de siliconenkit waarmee de ramen vastgezet zijn.

Wandmodellen split units van Gree en Daikin bij Pro-AirWandmodellen: De wandunit van de split unit is compact en er is altijd wel een plekje voor te vinden. De uitstroomopening met lamellen zorgt voor een goede verspreiding van de frisse lucht door de ruimte.

Plafond/Vloer modellen van Gree en Daikin bij Pro-Air

Onderbouw units: Bij zulke systemen is de binnenunit geschikt voor montage direct onder het plafond. Maar de unit kan ook op de vloer geplaatst worden. Daarom noemen wij ze ook wel vloer/plafond modellen.

Casette modellen van Gree en Daikin bij Pro-Air Ede

Bij Casette-units is de binnenunit geschikt voor inbouw in het plafond, zodat allleen een rooster zichtbaar is. Doorgaans zeer goed toepasbaar bij systeemplafonds vanwege de vrije ruimte erboven. Dankzij de 4 uitstroom-openingen en superstille turboventilator geruisloze werking.